Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Дори наградите “Златна малинка“, определяни като “анти-Оскари“, се политизираха, информира Ройтерс.

Документалният филм “Америка на Хилари: тайната история на Демократическата партия” на режисьора Динеш Д’Соуза получи приза за най-лош филм на 2016 година.

Той и “Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта” на Зак Снайдър си поделиха “триумфа” на тазгодишната церемония, печелейки по четири награди “Златна малинка”.

Д’Соуза – консервативен коментатор и автор на бестселъри бе посочен за най-лошия актьор и най-лош режисьор.

Лентата “Зулендър 2” – лидер за “Златна малинка”

Като най-лошото изпълнение сред жените бе оценено представянето на актрисата Беки Търнър, изиграла Хилари Клинтън.

“Америка на Хилари” спечели скромните 13 млн. д. в северноамериканския бокс-офис миналата година.

Връчването на “Златните малинки” стана в края на сезон на холивудските награди, белязан от откровени речи и протести срещу политиката и поведението на президента Доналд Тръмп.

10 факта за Доналд Тръмп, които вероятно не знаете

Кулминацията на сезона са наградите “Оскар”, които ще бъдат раздадени утре вечер.

Четирите “анти-Оскар”-а на “Батман срещу Супермен” включват призове за най-лош сценарий и най-лоши второстепенни актьори, сред които е и Бен Афлек.

“Златна малинка” получи и ветеранът Мел Гибсън, въпреки че военната му драма “Възражение по съвест” е номинирана за шест “Оскар”-а, включително за Гибсън като режисьор.

Премията “Златна малинка” е учредена през 1980 година, припомня ТАСС.

Джордж Клуни получи почетна награда “Сезар”

Номинациите се правят от жури, в което влизат около 700 души от 46 американски щата и 19 страни.

За анти-наградата могат да бъдат номинирани филми, излезли по екраните в САЩ и Канада през годината. Наградата отличава най-лошите и със съмнителна стойност кинотворби, а самата статуетка представлява пластмасова малинка, покрита със златна боя и цена под 5 долара.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

DarikNews

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/6-4.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/6-4-300x300.jpgЦветомир АтанасовЛюбопитно
Дори наградите 'Златна малинка', определяни като 'анти-Оскари', се политизираха, информира Ройтерс. Документалният филм 'Америка на Хилари: тайната история на Демократическата партия' на режисьора Динеш Д'Соуза получи приза за най-лош филм на 2016 година. Той и 'Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта' на Зак Снайдър си поделиха 'триумфа' на тазгодишната церемония, печелейки...