Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер разтърси окръг Адъяман в Югоизточна Турция. Петима души бяха ранени и бяха нанесени щети на сгради.
Епицентърът на земетресението е бил в района на град Самат в окръг Адъяман. След първия трус са последвали четири вторични труса, като най-силиният е бил с магнитуд 4,4, съобщи Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации.

Това съобщават Асошиейтед прес и БТА, като се позовават на официални представители и на турски медии.

Кметът на Самат Юсуф Фърат каза, че най-малко петима души са били ранени при земетресението, а няколко сгради в Самат и околните райони са били разрушени, включително едно училище, сградата на кметството и на валийството.

Фърат посочи, че няма пострадали в тези сгради, но земетресението е предизвикало паника в града. Четири екипа от 35 спасители са изпратени в района на бедствието, съобщи агенция Доган.

Според Американския геоложки институт земетресението е било с магнитуд 5,6 и е било на малка дълбочина – около 10 километра.

Земетресението е било усетено в съседните окръзи Газиантеп, Килис, Батман и Шанлъурфа.

Друго земетресение с магнитуд 4,6 по Рихтер е регистрирано в село Касъмкую в окръг Шанлъурфа, като е предизвикало паника.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Dir

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/14-1.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/14-1-300x300.jpgЦветомир АтанасовСвят
Земетресение с магнитуд 5,5 по Рихтер разтърси окръг Адъяман в Югоизточна Турция. Петима души бяха ранени и бяха нанесени щети на сгради. Епицентърът на земетресението е бил в района на град Самат в окръг Адъяман. След първия трус са последвали четири вторични труса, като най-силиният е бил с магнитуд 4,4,...