Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Център за събиране на информация бе създаден днес в Япония в рамките на кризисния щаб към канцеларията на премиера Шиндзо Абе, формиран по повод глобалното разпространение на компютърен вирус изнудвач. Това съобщи правителството в Токио, съобщи ТАСС.
“Вземаме всички необходими мерки в отговор на кибератаката”, заяви на пресконференция генералният секретар на японското правителство Йошихиде Суга.
Големият японски производител на електроника “Хитачи” съобщи днес, че хакерите са атакували част от компютрите на компанията – най-вече служебните пощенски кутии на служителите. Експерти на фирмата осъществяват в момента профилактични действия, за да възпрепятстват разпространението на вируса.
Междувременно японската агенция за киберсигурност предупреди потребителите да внимават по време на работа в интернет и им препоръча да не отварят подозрителни файлове, прикачени към имейли.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

БТА

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/sdeweqa.pnghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/sdeweqa-300x300.pngRadoslav PetkovТехнологии"Хитачи" съобщи,за заразени компютри,с глобалната кибератака;,свързани,събира данни,Японското правителство
Център за събиране на информация бе създаден днес в Япония в рамките на кризисния щаб към канцеларията на премиера Шиндзо Абе, формиран по повод глобалното разпространение на компютърен вирус изнудвач. Това съобщи правителството в Токио, съобщи ТАСС. 'Вземаме всички необходими мерки в отговор на кибератаката', заяви на пресконференция генералният секретар...