Споделете тази публикация, ако ви харесва!

С военен парад в София беше отбелязан Денят на храбростта и празник на Българската армия – 6 май.
В осъществяването му тази година се включиха около 1200 военнослужещи.

В началото президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев прие строя на представителните блокове и ги поздрави по случай празника.

Беше изпълнен националният химн, по време на който прозвучаха 20 артилерийски салюта.

Парадът, командван от командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, по традиция беше открит от вертолет Ми-17, който прелетя над площад “Княз Александър I” с националното знаме, ескортиран от два вертолета “Кугър”.

Пред погледите и аплодисментите на много граждани и под звуците на Гвардейския представителен духов оркестър преминаха знаменният взвод на Националната гвардейска част, представителните блокове на Военната академия “Г. С. Раковски”, на Националната гвардейска част, на Националния военен университет “Васил Левски”.

След тях, два представителни блока от Сухопътните войски – които преминаха с новите камуфлажни униформи, представителните блокове на Военновъздушните сили, на Военноморските сили, на 68-ма бригада “Специални сили”, както и представителен блок, съставен от формирования, подчинени на Съвместното командване на силите.

В края на парада над площада ефектно прелетяха три изтребителя МиГ-29 от състава на авиобазата “Граф Игнатиево”.

Сред присъствалите на парада бяха председателят на парламента Димитър Главчев, премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, кметът на София Йорданка Фандъкова, депутати, министри, висши военни, дипломати, ветерани.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Дир.Бг

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/5e_8ust77.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/5e_8ust77-300x300.jpgRadoslav PetkovАктуалнов Деня на храбростта,Военен парад в София
С военен парад в София беше отбелязан Денят на храбростта и празник на Българската армия - 6 май. В осъществяването му тази година се включиха около 1200 военнослужещи. В началото президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев прие строя на представителните блокове и ги поздрави по случай празника. Беше изпълнен...