Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Водачите на “Ислямска държава” заповядаха на бойците си незабавно да напуснат иракския град Мосул и да се насочат към Рака в Сирия.
Това съобщи източник от Мосул, цитиран в предаване на телевизия “Ал Сумария”. Информацията предават ТАСС и БТА.

Според източника ръководството на ИДИЛ в Рака е наредило “армията на халифата” – полевото командване на терористите в Мосул, да напусне града.

Освен това то трябвало да ликвидира щабовете, да мобилизира бойците и възможно най-бързо се прехвърли в Сирия.

Елитни иракски части се придвижват все по-навътре в централните квартали на Западен Мосул, изтласквайки джихадистите от “Ислямска държава”, съобщи правителствен говорител, цитиран по-рано днес от Ройтерс.

Срещнаха се висши военни от Турция, Русия и САЩ

Отделно в турския град Анталия днес се състоя тристранна среща на началниците на генералните щабове на армиите на Турция и Русия – ген. Хулуси Акар и ген. Валерий Герасимов, и техният колега от САЩ генерал Джоузеф Дънфорд. Неговата официално длъжност е председател на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили.

Това съобщиха световните агенции и турските медии.

В изявление на руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС, се казва, че на тристранната среща се планира да бъдат обсъдени въпроси, свързани със сигурността в Сирия и Ирак.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Dir

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/23.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/23-300x300.jpgЦветомир АтанасовСвят
Водачите на 'Ислямска държава' заповядаха на бойците си незабавно да напуснат иракския град Мосул и да се насочат към Рака в Сирия. Това съобщи източник от Мосул, цитиран в предаване на телевизия 'Ал Сумария'. Информацията предават ТАСС и БТА. Според източника ръководството на ИДИЛ в Рака е наредило 'армията на халифата'...