Свят

Вижте кои са най-дружелюбните градове в света

Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Сайтът за резервиране на хостели Hostelworld направи класация на най-дружелюбните градове в света. Изследването анализира поведението и отношението на над 12 000 души от 39 големи градове в 28 държави.

Градовете са оценени в десет категории, включително как и колко често местните жители излизат с приятели, общата им откритост към другите, доверие в приятелите и използване на социалните мрежи. Business Insider, цитиран от novini.london, публикува 10-те най-дружелюбни градове в света, вижте ги и вие.

10. Дъблин, Ирландия
Оживеният Дъблин е на десето място благодарение на общителните и приятелски настроени хора в града.

9. Хамбург, Германия
Жителите на Хамбург приемат различни видове начин на живот, което ги поставя на трето място по отвореност към останалия свят. Те също така са на трето място по желание да се срещат с нови хора, когато пътуват в други части на света.

8. Рим, Италия
Италианският град попада на осмо място в класацията благодарение на Рим, който има второто най-високо ниво в света по отвореност към другите и втория най-голям брой местни жители, които имат желание да срещат нови хора, когато пътуват.

7. Мадрид, Испания
Ако сте посещавали Мадрид, сте забелязали, че местните започват вечерта си късно и често остават до зазоряване. Жителите на града е най-вероятно да си търсят „всякакви извинения за парти“ и са на второ място по честота на срещите с приятели, пише Hostelworld.

6. Копенхаген, Дания
Копенхаген получава висока оценка в редица категории, което го превръща в наистина дружелюбен град. Неговите жители са на второ място по либерално мислене спрямо начина на живот на останалите хора в света. Общата цена на човек, изчислена от сайта за летищни трансфери Hoppa, включва цената на хотелската стая, храна за двама със споделена бутилка вино, споделено 3-километрово пътуване с такси, както и кафе, коктейл и бира на човек

Освен това те са на второ място по отдаване на по-голямо значение на социалните приоритети пред индивидуалните и на първо по значение на домашните забавления. Те са на трето място в света по честота на използване на социалните мрежи.

5. Ню Йорк, САЩ
Нюйоркчани похапват повече от всеки друг в света, което превръща града в идеална ваканционна дестинация за чревоугодниците, които искат да срещнат нови хора на вечеря. Жителите на Ню Йорк хапват навън средно 89 пъти в годината или веднъж на четири дни.

4. Бостън, САЩ
Жителите на Бостън са на трето място по честота на срещите с приятели и похапването навън, те правят това по няколко пъти на седмица.

3. Чикаго, САЩ
Още едно задължително място за любителите на вкусната храна. Жителите на Чикаго са на второ място по хранене навън, средно 88 пъти на година, което поставя града на трето място в света.

2. Стокхолм, Швеция
Шведската столица е на второ място в класацията на най-дружелюбните градове, защото има най-либералните жители в света. Гражданите на Стокхолм са на второ място по честота на използване на социалните мрежи и са невероятно привързани към общността си.

1. Гьотеборг, Швеция
Шведският град е най-дружелюбният и с най-отворени жители в света. Неговите жители отдават най-голямо значение на социализацията и за тях социалните приоритети са по-важни от индивидуалните. Гьотеборг е на трето място по критерия за либерално мислене и отношение на местните жители към начина на живот на другите хора в света.

Освен това местните жители са най-честите ползватели на социалните мрежи, на трето място са по доверие в приятелите си и на трето място по търсене „на всякакви извинения за парти“.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Blitz

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/18.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/18-300x300.jpgЦветомир АтанасовСвят
Сайтът за резервиране на хостели Hostelworld направи класация на най-дружелюбните градове в света. Изследването анализира поведението и отношението на над 12 000 души от 39 големи градове в 28 държави. Градовете са оценени в десет категории, включително как и колко често местните жители излизат с приятели, общата им откритост към...

Коментари

Напишете първият коментар!

avatar
wpDiscuz