Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Информацията за продажбите е поискана от държавното обвинение, Агенцията за приватизация ги е внесла

Прокуратурата е изискала от Агенцията за приватизация пълна информация за най-значимите приватизационни сделки.

“Всичко поискано от нас е предадено”, потвърдиха в понеделник пред “24 часа” от пресцентъра на институцията, оглавявана от Емил Караниколов.

Заради президентските избори миналия ноември бившият премиер Бойко Борисов заяви, че ще нареди на МВР и ДАНС проверка на всички сключени досега приватизационни сделки.

Според запознати проверката трябва да установи имало ли е нарушения по всяка от процедурите, какви са записаните и съответно изпълнените или неизпълнени ангажименти от купувачите. Под лупа ще се гледат подписвани анекси към някои от приватизационните договори, както и дали е имало политически натиск при сключването им.

Обект на проверката ще бъде и следприватизационният контрол, който следи за изпълнението на поетите ангажименти от новите собственици.

От 1996 г. до сега са извършени над 8000 големи сделки.

(снимката е от 24 часа)

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Znews

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/a5d1fab2887af9b4f7d9c4dd4e83bce1.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/a5d1fab2887af9b4f7d9c4dd4e83bce1-300x300.jpgRadoslav PetkovАктуалнов прокуратурата,за най-големите,приватизационни сделки,са вече данните
Информацията за продажбите е поискана от държавното обвинение, Агенцията за приватизация ги е внесла Прокуратурата е изискала от Агенцията за приватизация пълна информация за най-значимите приватизационни сделки. “Всичко поискано от нас е предадено”, потвърдиха в понеделник пред “24 часа” от пресцентъра на институцията, оглавявана от Емил Караниколов. Заради президентските избори миналия ноември...