Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Тази сутрин в британския град Шоръм бай си е арестувала 23-годишен мъж, заподозрян във връзка с атентата, извършен преди седмица на попконцерт в Манчестър.
Той е 16-ият досега задържан, съобщи ДПА, цитирана от БТА. Полицията извършва и обиски в района на Манчестър и Чешър.

Вчера и днес бе съобщено, за 14-ти и 15-арестуван – мъже съответно на 25 и на 19 години. И двамата са били задържани в Манчестър.

Вчера полицията полицията разпространи и нови снимки на атентатора самоубиец Салман Абеди и призова гражданите да споделят повече информация за последните му дни.

Досега във връзка с нападението, отнело живота на 22 души, бяха арестувани 16 души, 14 от тях остават под стража. Двама бяха пуснати, без да им повдигнати обвинения.

Полицията смята, че терористът, взривил се в края на концерта на американската певица Ариана Гранде, е бил част от терористична мрежа.

Великобритания понижи преди 2 дни равнището на терористична заплаха от “критично” до “тежко”, след като полицията обяви, че е разбила голяма част от мрежата на Абеди.

Пренебрегнати предупреждения?

Британската служба за сигурност МИ-5 започна разследване на това как се е водило наблюдението на камикадзето Салман Абеди, съобщи Би Би Си.

Източник от правителството призна, че службата за сигурност е проучвала информация терориста, преди той да извърши нападението и че МИ-5 три пъти е получавала предупреждения за екстремистките му възгледи.

Още преди пет години познати на Абеди са казали на властите, че той подкрепя екстремизма и насилието. Според службата за сигурност Абеди спадал към групата хора, за които трябва да се прецени дали представляват опасност.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Дир.Бг

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/5e_qyq2b8.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/5e_qyq2b8-300x300.jpgRadoslav PetkovСвят16-и заподозрян,В Манчестър арестуваха,за атентата
Тази сутрин в британския град Шоръм бай си е арестувала 23-годишен мъж, заподозрян във връзка с атентата, извършен преди седмица на попконцерт в Манчестър. Той е 16-ият досега задържан, съобщи ДПА, цитирана от БТА. Полицията извършва и обиски в района на Манчестър и Чешър. Вчера и днес бе съобщено, за 14-ти...