Споделете тази публикация, ако ви харесва!

В кампанията за президентските избори миналата година БСП е получила тайна стратегия как да спечели изборите, пише “Уолстрийт джърнъл”, цитиран от Би Ти Ви.
Публикацията на американския всекидневник с автори Джо Паркинсън и Георги Кънчев е озаглавена “Документ: Русия използва нагласени проучвания и фалшиви новини, за да се меси в чужди избори”.

Ставало дума за около 30-странчен документ, съставен от мозъчен тръст, близък до Кремъл. Той бил доставен от бивш руски шпионин, който е в американския списък на лица с наложени санкции.

Стратегията, която била засечена от българските тайни служби, препоръчвала да се използват фалшиви новини и социологически проучвания с преувеличени резултати.

Партията също така трябвало да акцентира върху теми, които са в съгласие с политиката на Кремъл – сваляне на санкциите срещу Русия, критики срещу НАТО и окуражаване на Брекзит.

Авторите на “Уолстрийт джърнъл” твърдят, че не са открили за коментар на въпросната стратегия нито БСП, нито българското външно министерство.

Приведен е обаче коментар на бившия шеф на руското външно разузнаване, а после ръководител на руския “Институт за стратегически изследвания” ген. Леонид Решетников. Според него цитираният документ е измислица на някой, който иска да охлади отношенията между България и Русия.

“Решетников – добавя американският вестник – стана известен със своя среща с лидера на БСП Корнелия Нинова през лятото на миналата година, на която се твърди, че е обсъждана кандидатурата на левицата за президент.”

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Дир.Бг

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/5e_6rqzno.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/5e_6rqzno-300x300.jpgRadoslav PetkovПолитикаUS вестник:,избори,как се печелят,на БСП,обяснявала,Русия
В кампанията за президентските избори миналата година БСП е получила тайна стратегия как да спечели изборите, пише 'Уолстрийт джърнъл', цитиран от Би Ти Ви. Публикацията на американския всекидневник с автори Джо Паркинсън и Георги Кънчев е озаглавена 'Документ: Русия използва нагласени проучвания и фалшиви новини, за да се меси в...