Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Учение на НАТО “Посейдон 2017” започна в румънски териториални води и в межународни води в западната част на Черно море.
Над 1,5 хиляди военнослужещи от седем страни от НАТО участват в учение “Посейдон 2017”, което започна  в румънски териториални води и в международни води в западната част на Черно море, съобщи ТАСС, като се позовава на румънското радио.

В учението, което ще приключи на 13 март, участват 17 военни кораба, хеликоптер “Пума навал” и два бързоходни съда с водолази.

Противоминната група на НАТО в Средиземно море /SNMCMG 2/ е представена от военния кораб “Контраадмирал Ксавери Черницки” /Полша/, а също и от миночистачите “Дуеро” /Испания/, “Алания” /Турция/ и “Ротвайл” /Германия/.

С цел създаване на възможно по-сложна бойна обстановка към участниците в учението ще се присъединят два самолета МИГ-21 “Лансър” и кораб на бреговата охрана.

Главна задача на учението е да се повиши нивото на взаимодействие между участниците в областта на противоминната защита, а също да се направи оценка и да се сертифицират румънските подразделения, които ще влязат в състава на Силите за отговор на НАТО през 2018 г.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Dir

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/5-2-1024x1023.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/5-2-300x300.jpgЦветомир АтанасовАктуално
Учение на НАТО 'Посейдон 2017' започна в румънски териториални води и в межународни води в западната част на Черно море. Над 1,5 хиляди военнослужещи от седем страни от НАТО участват в учение 'Посейдон 2017', което започна  в румънски териториални води и в международни води в западната част на Черно море,...