Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отбеляза първите си 100 дни на поста със заявката, че изпълнява обещание след обещание и с остра атака срещу медиите.

Тръмп говори на митинг в Пенсилвания, като избра да пропусне традиционната Вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом. Асоциацията е създадена през 1914 г., а американските президенти традиционно държат речи на нейните вечери. Тръмп е първият държавен глава, който не участва в събитието от 1981 г., когато вечерята пропуска раненият по-рано при опит за покушение Роналд Рейгън, припомня Би Би Си.

“Внушителна група актьори от Холивуд и вашингтонски медии в момента се утешават в хотелска бална зала в столицата”, заяви Тръмп, говорейки за ежегодната вечеря, “Медии като Си Ен Ен и Ем Ес Ен Би Си, това са фалшиви новини, и те с удоволствие биха били днес тук с нас, но са приклещени на вечерята, която ще бъде много, много скучна.” Президентът продължи нападките, като заяви, че в. “Ню Йорк таймс” е “тотално западащ” и става все по-незначителен.

“Нищо не може да ме радва повече от това да съм тук, на повече от 100 мили от вашингтонското блато и да прекарам вечерта с всички вас”, каза още той. По-късно организаторите на Вечерята на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом отхвърлиха критиките му. “Ние не сме фалшиви новини, не сме западащи медии и не сме врагът на народа”, каза Джеф Мейсън, кореспондент на Ройтерс и председателстващ вечерята. Той посочи, че работата на журналистите е да съобщават факти и да държат лидерите отговорни. “Атака срещу някой от нас е атака срещу всички ни”, добави Мейсън, цитиран от Би Би Си.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Дневник

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/zx860y484_2962833.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/zx860y484_2962833-300x300.jpgRadoslav PetkovСвяти с атака,отбеляза първите,си 100 дни доволен,срещу медиите,Тръмп:
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отбеляза първите си 100 дни на поста със заявката, че изпълнява обещание след обещание и с остра атака срещу медиите. Тръмп говори на митинг в Пенсилвания, като избра да пропусне традиционната Вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом. Асоциацията е създадена през 1914 г.,...