Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Повечето рецепти за десерти не са съобразени с нуждите на веганите, но това не важи за тези изкусителни бонбони без животински продукти. Специфичният подход към кашуто и липсата на захар придават на трюфелите необичайни и изключително приятни вкус и текстура, пише Menumag.bg.

Необходими продукти за около 30 броя

2 ч. ч. сурово кашу
1 ч. ч. стафиди
100 мл. порто, друго десертно вино, коняк или вода
200 гр. фурми без костилки
3 с. л. какао
1 ч. ч. орехи, едро счукани
4 с. л. какао или кокосови стърготини за овалване
за пълнежа:
1 с. л. сироп от агаве или мед
4 с. л. кокосови стърготини

Начин на приготвяне

1. Кашуто се накисва за 4 часа в студена вода. Прецежда се.

2. Стафидите се мариноват във виното или се накисват във водата за 1 час. Прецеждат се.

3. В кухненски робот или пасатор се слагат нарязаните фурми, стафидите, кашуто и какаото. Ако има нужда, се добавят 1-2 с.л. вода или десертно вино, за да се получи пластична маса. Слагат се орехите. Оформят се 20 топчета.

4. За пълнежа сиропът от агаве се разбърква с кокосовите стърготини.

5. В топчетата се прави с лъжичка малък отвор и в него се слага пълнежът. Затварят се и се овалват в какао или кокосови стърготини.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Blitz

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/3-8.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/3-8-300x300.jpgЦветомир АтанасовРазвлечение
Повечето рецепти за десерти не са съобразени с нуждите на веганите, но това не важи за тези изкусителни бонбони без животински продукти. Специфичният подход към кашуто и липсата на захар придават на трюфелите необичайни и изключително приятни вкус и текстура, пише Menumag.bg. Необходими продукти за около 30 броя 2 ч. ч....