Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Държавният глава на Руската федерация определя атаката на САЩ срещу обекти в Сирия като агресия срещу суверенна държава, която ще навреди на руско-американските отношения и борбата срещу тероризма. Това обяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от световните агенции. „Президентът Путин счита американските удари в Сирия като агресия срещу суверенна държава в нарушение на международното право, при това под измислен предлог“, подчерта Песков, цитиран от ТАСС. Според него, руският държавен глава третира ракетната атака на САЩ като опит за отвличане на вниманието от многобройните жертви сред цивилното население в хода на операцията в Ирак. Песков напомни че сирийската армия не разполага с химическо оръжие, факт, който бе потвърден от специализирано подразделение на ООН след обстойни проверки. В същото време игнорирането на фактите за използване на химическо оръжие от терористите задълбочава проблема, отбеляза още Песков. Той отбеляза и главният акцент в позицията на Путин, че снощната атака “не ни приближава към крайната цел в борбата с международния тероризъм, а точно обратното – създава препятствия за сформирането на международна коалиция за борба с него и за ефикасно противодействие на това световно зло.”

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Блиц

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/20151229.hsihvwfydw.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/20151229.hsihvwfydw-300x300.jpgRadoslav PetkovСвятTежки думи:,атака на САЩ,в борбата,и пречка,като агресия,осъди ракетната,Путин гневно,срещу тероризма!
Държавният глава на Руската федерация определя атаката на САЩ срещу обекти в Сирия като агресия срещу суверенна държава, която ще навреди на руско-американските отношения и борбата срещу тероризма. Това обяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от световните агенции. „Президентът Путин счита американските удари в Сирия като...