Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Световната здравна организация (СЗО) публикува списък с 12 семейства бактерии, срещу които спешно трябва да се разработят нови антибиотици.
Списъкът е съставен, за да се популяризират изследванията за създаване на нови антибиотици, се казва в комюнике на СЗО.

Целта е да се попречи на появата на нови нелечими инфекциозни заболявания, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Рискът е преценен като критичен, що се отнася до три семейства бактерии – Acinetobacter, Pseudomonas и ентеробактериите, сред които Ешерихия коли, които са резистентни към най-новите антибиотици.

“Резистентността към антибиотиците нараства и терапевтичните опции бързо се изчерпват”, предупреди експертът Мари-Пол Киени от СЗО.

Като свой висок приоритет СЗО определи 6 семейства патогенни агенти, сред които златистият стафилокок, бактериите, причиняващи салмонелоза, и хеликобактер пилори.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Dir

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/5-7.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/5-7-300x300.jpgЦветомир АтанасовШокиращи
Световната здравна организация (СЗО) публикува списък с 12 семейства бактерии, срещу които спешно трябва да се разработят нови антибиотици. Списъкът е съставен, за да се популяризират изследванията за създаване на нови антибиотици, се казва в комюнике на СЗО. Целта е да се попречи на появата на нови нелечими инфекциозни заболявания, съобщиха...