Споделете тази публикация, ако ви харесва!

По улиците продължават да дебнат пишман таксиметрови шофьори. На такъв се натъкна актрисата Марина Александрова. “Супер транс – териери, супер – Тайм териери, супер – шанс далавери”, написа тя на страницата си във Facebook и публикува видео в социалната мрежа.

Марина се обръща в записа към всеки, които използва таксиметрови услуги, да внимава в каква кола се качва, тъй като са плъзнали измамни фирми, приличащи на известни превозвачи.

Историята е следната. В делничен ден около 10:00 часа сутринта Марина е около стоянката за таксита на бул. “България” и “Гоце Делчев”. В далечината вижда такси, което тръгва и маха с ръка. Явно не е видяла добре къде се качва, тъй като надписът върху колата изглежда като на позната таксиметрова компания със същото лого.

Минавайки край новия строеж до НДК, осъзнава грешката си. Вижда, че на апарата пише 14,30 лв. Казва на шофьора, че сигурно не си е включил апарата, но той й обяснява, че това е нейната сметка.

Марина слиза от автомобила, дава 15 лева и започва да снима шофьора и таксито му. Интересното е, че той изобщо не се притеснява от това.

“ОК супер транс имат страшно много имитации, тъй като логото им е лесно и набиващо се на очи”, обяснява Марина и допълва, че от касовата бележка се вижда, че на фирмата-менте офисът е в ромската махала. Неин приятел – таксиметров шофьор й обяснява, че в момента никнат много компании на починали хора и по този начин ментетата са недосегаеми и хора си въртят спокойно незаконния бизнес.

“Не е притеснително толкова, че на километър ти взимат по 1,30 лв, а че слагат помпа в апарата и той надува цифрата за престой. – обяснява Марина – Аз съм се качила в 10:03 и слизам в 10:11 часа. Правя сметката 14,30 лв, но се оказва, че имам престой 15 минути. Това време доста надвишава пребиваването ми във въпросния автомобил”, обяснява ни тя.

Притеснителното, според нея е, че ако има помпа за пробег, може да се докажат изминатите километри, но не и за престой.

“Въпросите са няколко: Защо се допускат тези фирми да съществуват? Кой ги защитава? – пита Марина убедена, че това прави лоша реклама на определени фирми в България. – Шофьорът изобщо не се стресна, докато го снимах, сигурно защото знаеше, че е защитен и няма да има последствия”, обяснява ни още актрисата.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Днес

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/0000198383-middle.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/0000198383-middle-300x300.jpgRadoslav PetkovАктуалноизпразват портмонета,супер далавери,Супер тайм,таксита ментета
По улиците продължават да дебнат пишман таксиметрови шофьори. На такъв се натъкна актрисата Марина Александрова. 'Супер транс - териери, супер - Тайм териери, супер - шанс далавери', написа тя на страницата си във Facebook и публикува видео в социалната мрежа. Марина се обръща в записа към всеки, които използва таксиметрови...