Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Китай поиска от САЩ незабавно да изтеглят от Южна Корея системата си за противоракетна отбрана THAAD. Това стана буквално часове, след като Вашингтон обяви, че щитът е приведен в действие, пише Вести бг, позовавайки се на АФП. „Позицията на Китай е ясна и категорична. Ние се противопоставяме на разполагането на системата THAAD и призоваваме страните да спрат незабавно нейното разполагане. Ще предприемем необходимите мерки, за да защитим нашите интереси“, заяви Гън Шуан, говорител на Министерството на външните работи на Китай. САЩ и Южна Корея се споразумяха да разположат системата за ПРО заради ракетните опити на Северна Кория, която притежава и ядрени оръжия. Вашингтон и Сеул смятат, че противоракетните установки и радари за милиарди долари са необходими, за да се защити регионът от евентуална севернокорейска агресия. Пекин обаче се опасява, че мощната радарна система ще бъде използвана за шпиониране на китайска територия.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Блиц

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/1493729408-fre.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/1493729408-fre-300x300.jpgRadoslav PetkovСвятВеднага си махайте,Китай размаха пръст,на САЩ,от района,смъртоносните играчки,Става напечено!
Китай поиска от САЩ незабавно да изтеглят от Южна Корея системата си за противоракетна отбрана THAAD. Това стана буквално часове, след като Вашингтон обяви, че щитът е приведен в действие, пише Вести бг, позовавайки се на АФП. „Позицията на Китай е ясна и категорична. Ние се противопоставяме на разполагането...