Споделете тази публикация, ако ви харесва!

сички предварително направени сметки показват, че на този етап пенсия в размер на 300 лева не е възможна, заяви служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев пред БНТ.

Той подчерта, че служебното правителство не е оставило мини пред бъдещото управление, особено що се отнася до социалната политика.

“Средна работна заплата от 1500 лв. в края на 4-годишния мандат е реална при непрекъснато нарастване на икономически ръст, повишаване на доходите, при повишаване на търсенето и предлагането на труд, при намиране на качествени работници и служители от страна на работодателите за свободните работни места или за тези, които преструктурират, както и при адекватно образование на работниците и служителите”, обобщи Гълъб Донев.

Социалният министър изрази удовлетворение по отношение на постигнатото от служебното правителство в сферата на труда, като постави акцент върху защитата правата на работещите. Гълъб Донев призна, че данните на Изпълнителна агенция “Главна инспекция по труда” показват, че има затруднение при редовното изплащането на заплатите на работниците и служителите.

“Имаме проблем и с нерегламентираната заетост. Със съживяването на строителния бранш 587 са случаите на работа без трудови договори от февруари месец досега. Това, разбира се, е свързано със сивата икономика. Но има и една тенденция, че когато икономиката се съживява и имаме икономически ръст, когато имаме оживяване, когато имаме намаляване на безработицата, обикновено сивият сектор започва да изсветлява”, посочи министърът. Гълъб Донев беше категоричен, че държавата винаги е обявявала война на некоректните работодатели.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/04/30/sredna-zaplata-ot-1500-leva-sled-4-godini-vyzmojno-e.339637

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Днес

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/0000339637-article2.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/0000339637-article2-300x300.jpgRadoslav PetkovАктуалноВъзможно е!,от 1500 лева,след 4 години?,Средна заплата
сички предварително направени сметки показват, че на този етап пенсия в размер на 300 лева не е възможна, заяви служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев пред БНТ. Той подчерта, че служебното правителство не е оставило мини пред бъдещото управление, особено що се отнася до социалната политика. 'Средна работна...