Споделете тази публикация, ако ви харесва!

По 40 лева за Великден ще получат най-бедните пенсионери у нас, реши служебното правителство. Това отново ще бъдат хората с доход под линията на бедност, която през тази година е 314 лева. Благодарение увеличения размер на линията на бедност, добавката ще получат с 30 000 души повече в сравнение с миналата година.

Герджиков: Наумил съм си да бъда служебен премиер до 27 април

1 290 000 пенсионери с доход до 314 лева ще получат добавка за Великден, която ще бъде преведена с пенсията за април. Кабинетът осигурява нужните средства, благодарение на добрите финансови резултати за първите два месеца на годината, обясни премиерът Огнян Герджиков.

Той отхвърли твърдението, че това е предизборна агитация. “Това е традиция през последните години – за Великден пенсионерите да получават добавки. И ако ние не бяхме направили това, щяхме да бъдем веднага обвинени, че сме немощно правителство, което не съумява да направи макар и малкото, което дължим, на най-бедната прослойка от българското население, а именно пенсионерите”, каза министър-председателят.

Герджиков и заместниците му отчетоха първия месец работа на кабинета

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

DarikNews

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/1.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/1-300x300.jpgЦветомир АтанасовБългария
По 40 лева за Великден ще получат най-бедните пенсионери у нас, реши служебното правителство. Това отново ще бъдат хората с доход под линията на бедност, която през тази година е 314 лева. Благодарение увеличения размер на линията на бедност, добавката ще получат с 30 000 души повече в сравнение...