Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Софийската градска прокуратура поиска от МРРБ конкретни данни за нарушения при финансирането на Националната програма за енергийна ефективност.
По повод множество запитвания от представители на медиите във връзка със заявеното от министър Спас Попниколов на 11 април, че е сезирал прокуратурата за констатирани нарушения при разходването на публичен ресурс по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, пресцентърът на прокуратурата съобщава:

На 17 март 2017 г. министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов е подал сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров. Този сигнал е изпратен по компетентност на Софийска градска прокуратура.

В сигнала не е посочен конкретно установен случай на нанесена вреда на бюджета при изпълнение на посочената програма, а са изложени неясни и неконкретни данни.

Поради това на 6 април наблюдаващият прокурор е изискал от МРРБ конкретни данни за това дали са извършвани проверки във връзка с прилагането на Националната програма за енергийна ефективност относно обновяване на конкретни обекти, на действията на определени длъжностни лица или фирми-изпълнители.

Той иска освен това да се посочи, установена ли е нанесена вреда на държавния бюджет и в какъв размер, в резултат на кои действия или бездействия и от кои лица е причинена вредата.

Изискано е информацията да бъде придружена с копия от съответните документи.

Бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова призова Спас Попниколов да се извини за “изречените неистини” в интервю.

В социалната мрежа “Фейсбук” Павлова отговори на казаното от министъра на регионалното развитие по-рано през деня. Той обяви, че програмата за санирането, управлявана от Лиляна Павлова, отива на прокурор заради съмнения за нарушения.

Попниколов заяви още, че има необосновано високи цени и договори с неосигурено финансиране.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Дир.Бг

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/5e_0egjnr.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/5e_0egjnr-300x300.jpgRadoslav PetkovАктуалноза санирането,от Попниколов факти,по обвиненията,СГП иска
Софийската градска прокуратура поиска от МРРБ конкретни данни за нарушения при финансирането на Националната програма за енергийна ефективност. По повод множество запитвания от представители на медиите във връзка със заявеното от министър Спас Попниколов на 11 април, че е сезирал прокуратурата за констатирани нарушения при разходването на публичен ресурс по...