Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Съдът остави в ареста шофьора, който премаза известен колоездач на пътя за Калотина, информира bTV.
41-годишният Мартин Гачев загина, след като беше ударен от турски тир преди дни.

Колоездачите настояват за справедлива присъда и се готвят за протести заради инцидента.

Шофьорът на тира получи пристъп в съдебната зала. Оказа се, че е диабетик и не е ял цял ден. В залата беше извикан лекар, а съдът разпореди той да получи храна.

Заболяването му беше едно от основанията, с което адвокатът поиска да бъде освободен. Въпреки внесените в съда документи, Халил Хахрар ще остане в ареста.

Според прокуратурата е карал бързо, тъй като е успял да спре чак 400 метра след удара. Съдът счита, че има риск той да се укрие от правосъдието.

Колоездачите излизат на протест във вторник и ще настояват за законови промени, които да гарантират сигурността им на пътя.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Dir

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/3-7.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/3-7-300x300.jpgЦветомир АтанасовАктуално
Съдът остави в ареста шофьора, който премаза известен колоездач на пътя за Калотина, информира bTV. 41-годишният Мартин Гачев загина, след като беше ударен от турски тир преди дни. Колоездачите настояват за справедлива присъда и се готвят за протести заради инцидента. Шофьорът на тира получи пристъп в съдебната зала. Оказа се, че е...