Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Русия винаги е и ще бъде с България, и в този случай също. Така руският посланик у нас Анатолий Макаров коментира пред журналисти темата за произхода на кирилицата.

Макаров се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, като двамата разговаряха около час. От думите на дипломата стана ясно, че премиерът е повдигнал въпроса за изказването на руския президент Владимир Путин вчера, че кирилицата е дошла “от македонската земя”.

След разговора с Борисов посланикът каза, че Денят на славянската писменост 24 май е “наш общ празник”, като се празнува и в Русия.

“Вчера участвах във всички ваши празнични мероприятия”, посочи дипломатът.

“Ще направим всичко нашите отношения да са добри и ще се стремим към това”, коментира още той.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Днес

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/0000342174-article2.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/0000342174-article2-300x300.jpgRadoslav PetkovПолитиказа драмата с азбуката:,Наш общ празник!,Руският посланик
Русия винаги е и ще бъде с България, и в този случай също. Така руският посланик у нас Анатолий Макаров коментира пред журналисти темата за произхода на кирилицата. Макаров се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет, като двамата разговаряха около час. От думите на дипломата стана ясно, че...