Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Българското общество очаква отчетените постижения на макроикономическо ниво през последните години да доведат и до промени, които да гарантират възможностите за личностно развитие, право на труд и достойно заплащане. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с президента на Конфедерацията на независимите синдикати в България Пламен Димитров и с представители на ръководството на синдикалната организация, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Румен Радев потвърди готовността на президентската институция да сътрудничи с българските синдикати при разрешаването на важните социални и икономически въпроси.

Нарастването на заплатите в България изостава от ръста на БВП и е необходимо догонващо увеличаване на доходите, които да стимулират потреблението и икономическия ръст, беше подчертано на срещата.

Представителите на КНСБ представиха пред държавния глава позициите на синдикалната организация и предложенията си за реформи в областта на енергетиката, транспортната инфраструктура и образованието и призоваха за активно участие на президентската институция при обсъждането и намирането на устойчиви решения на тези въпроси. Обща беше позицията, че енергийната политика на България трябва да зависи единствено от националните цели и приоритети, като се набележат мерки за стабилното развитие на сектора и за подпомагане на енергийно бедните семейства.

Преодоляването на демографската криза в България и постигането на равнопоставеност при заплащането на труда между мъжете и жените, също бяха сред акцентите на срещата.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Блиц

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/1488205616-3b9e6146d99dc9c6335348a9c61ecc6c.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/1488205616-3b9e6146d99dc9c6335348a9c61ecc6c-300x300.jpgRadoslav PetkovПолитикакоментар,Радев,Румен,с важен,с КНСБ,след срещата
Българското общество очаква отчетените постижения на макроикономическо ниво през последните години да доведат и до промени, които да гарантират възможностите за личностно развитие, право на труд и достойно заплащане. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с президента на Конфедерацията на независимите синдикати в...