Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Всеизвестно е, че плодовете и зеленчуците осигуряват редица ползи за здравето – от стимулиране на имунната система до намаляване на апетита за мазни храни. Сред полезните продукти обаче има и “вълци в овча кожа” – такива, от които се дебелее. Именно тях разобличава мащабно американско проучване, цитирано от в. “Сънди експрес”.

Кои са най-полезните плодове?

За целите му специалисти от Колежа по обществено здравеопазване към Харвардския университет са анализирали данни за над 130 000 американци, чиито хранителни навици са изследвани в продължение на повече от две десетилетия.

Изследователите са установили, че въпреки здравословните й качества, почитателите на сладката царевица, които редовно я похапват, са най-застрашени да се сдобият с някой и друг килограм излишно тегло.

Учени откриха как да „изключим” чувството си за глад

В списъка следва “малкият зелен вредител” – грахът. Всекидневната му консумация е свързана с нежелан “бонус” – половин наднормен килограм.

Сред плодовете и зеленчуците, които, колкото и да са полезни, застрашават стройните форми на почитателите си, са също картофите, зелето, лукът и прасковите.

Кои храни да ядем, ако искаме да отслабнем?

На другия полюс са плодовете и зеленчуците, помагащи на любителите си да отслабнат. Първенец в това отношение са боровинките. Хората, които редовно ги похапват, могат да разчитат на успешно преборване с един излишен килограм. Като продукти с подобни качества специалистите възхваляват още карфиола, сливите и крушите

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

DarikNews

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/11-6.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/11-6-300x300.jpgЦветомир АтанасовИкономика
Всеизвестно е, че плодовете и зеленчуците осигуряват редица ползи за здравето - от стимулиране на имунната система до намаляване на апетита за мазни храни. Сред полезните продукти обаче има и 'вълци в овча кожа' - такива, от които се дебелее. Именно тях разобличава мащабно американско проучване, цитирано от в....