Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Прокурори от спецзвеното “Антикорупция“ и Националната следствена служба разкриха полицаи, откраднали контрабандни цигари, иззети като веществени доказателства.
Става дума за 367 218 кутии цигари без бандерол на стойност 2 305 491 лева, които са били съхранявани в склад на МВР в Плевенско.

Досъдебното производство е било образувано срещу неизвестен извършител за това, че още през 2009 година е държал на склад акцизни стоки без бандерол. Като веществени доказателства са били иззети 621 475 кутии цигари, предимно от марките Viktory, Raquel и МG. Поради неразкриване на извършителя на престъплението делото е спряно, а веществените доказателства се съхранявали в складова база на МВР в с. Згалево.

На 28.03.2016 г. е била извършена проверка в склада. Установено е, че металната врата към помещението, в което се съхранявали кутиите с цигари била заключена с катинар и верига, имало и поставен печат на служител на ОДМВР – Плевен. Първоначално са установени наредени кашони и чували с цигари от различни марки по начин, който привидно да създаде впечатление, че складът е пълен. При внимателен оглед на помещението било установено, че от него липсват въпросните над 360 000 кутии.

Започналото разследване е установило, че кражбата е била извършена още през 2014 година от служители на плевенската полиция, действали в съучастие и използвайки техническо средство и автомобил.

Към настоящия момент, след предварително разрешение от съдия, се извършват претърсвания и изземвания в жилища на заподозрените служители. За срок от 24 часа са задържани три лица. Не се съобщават обаче никакви подробности за тях.

Разследването продължава.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Dir

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/13-4.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/13-4-300x300.jpgЦветомир АтанасовАктуално
Прокурори от спецзвеното “Антикорупция“ и Националната следствена служба разкриха полицаи, откраднали контрабандни цигари, иззети като веществени доказателства. Става дума за 367 218 кутии цигари без бандерол на стойност 2 305 491 лева, които са били съхранявани в склад на МВР в Плевенско. Досъдебното производство е било образувано срещу неизвестен извършител за...