Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Президентът Румен Радев нареди на служебното правителство никой от министрите повече да не повдига темата за българския еврокомисар.
Това съобщи вчера телевизия Канал 3, позовавайки се на ненаименувани свои източници.

Радев е провел заседание с премиера Огнян Герджиков и министрите във вторник вечерта, по време на което е изтъкнал изрично мнението си.

На заседанието държавният глава изрично е забранил на министрите си да повдигат темата за българския еврокомисар, както и тази за присъединяването на България към Еврозоната.

И двете теми бяха много коментирани от служебния кабинет, най-вече от премиера Огнян Герджиков.

Герджиков няколко пъти декларира, че ако след изборите на 26 март България не съумее да излъчи своевременно правителство, трябва служебното правителство да излъчи еврокомисар. И аз поемам отговорността за това, каза той на 16 март по време на дискусия за бъдещето на Европа и българското председателство на ЕС.

Тогава Герджиков заяви и, че България трябва да даде ясен знак, че ние искаме да влезем в предверието на еврозоната – ERM 2.

По време на тайното съвещание при президента министрите са отговаряли и на въпроси, свързани с предприети от тях назначения и възникнали от това проблеми.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Дир.Бг

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/5e_qoa9dc.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/5e_qoa9dc-300x300.jpgRadoslav PetkovАктуалнода говорят,за еврокомисаря,забранил,на министрите,Радев
Президентът Румен Радев нареди на служебното правителство никой от министрите повече да не повдига темата за българския еврокомисар. Това съобщи вчера телевизия Канал 3, позовавайки се на ненаименувани свои източници. Радев е провел заседание с премиера Огнян Герджиков и министрите във вторник вечерта, по време на което е изтъкнал изрично мнението...