Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Президентът Румен Радев ще направи обръщение към нацията на 11 април, в 17.00 часа на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Очаква се в обръщението си той да засегне темата за избирателните права на българите в чужбина.

Миналата седмица бе публикуван за обществено обсъждане и впоследствие оттеглен проект за законови промени, които предвиждаха уседналост на всички избори и произтичащи от това ограничения на избирателните права на българите, живеещи в чужбина.

На Цветница стана ясно, че Радев смята да засегне темата за избирателните права на българите в чужбина в обръщение към нацията. “Ще имаме време за тези дебати, най-важното е, че има вече начало на този дебат. Ще дам подробно своите мотиви в обръщение към нацията”, заяви президентът в неделя при неофициалното си посещение в Ловеч в отговор на въпрос дали българите в чужбина трябва да гласуват или да бъдат ограничени правата им.

Проектът за законови промени, публикуван за обществено обсъждане, предизвика бурни реакции и бе оттеглен от правосъдното министерство в сряда миналата седмица. Заради публикуването на проекта за обществено обсъждане бе уволнен служител на ведомството.

Според министъра на правосъдието Мария Павлова Любомир Талев е направил това, без да го съгласува с нея.

Талев твърди, че текстовете са писани под настояване на президентството.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Znews

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/827c26c4db3c9a18eba87a95a246c8c4.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/827c26c4db3c9a18eba87a95a246c8c4-300x300.jpgRadoslav PetkovАктуалноводи трима,Корнелия Нинова,от БСП на срещата,с Бойко Борисов
Президентът Румен Радев ще направи обръщение към нацията на 11 април, в 17.00 часа на „Дондуков“ 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Очаква се в обръщението си той да засегне темата за избирателните права на българите в чужбина. Миналата седмица бе публикуван за обществено обсъждане и впоследствие оттеглен проект...