Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Премиерът на Франция Бернар Казньов отново защити проекта за “Европа на няколко скорости” в интервю, публикувано в навечерието на 60-ата годишнина от подписването на Римския договор, съобщи Франс прес.
“Единството на 27-те е от първостепенно значение. Но единство не означава еднообразие”, каза ръководителят на френското правителство в интервю за европейския информационен сайт “Тут л’Йороп”.
“Няма как Съюзът да се определя чрез най-малкото си общо кратно, трябва да имаме по-големи амбиции за Европа. И впрочем тук няма нищо ново: еврозоната, Шенгенското пространство – това е диференцирана Европа и никой от тези проекти не е навредил на единството на Съюза, точно обратното”, каза той.
Хипотезата за Европа на няколко скорости за даване на нов тласък на ЕС след сътресението с Брекзит, защитавана най-вече от Париж и Берлин, се натъква обаче на съпротива сред някои страни от Източна Европа, отбеляза АФП.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

БТА

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/x420_Bernard_Cazeneuve_2.jpg.pagespeed.ic_.IZAp8qY3el.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/x420_Bernard_Cazeneuve_2.jpg.pagespeed.ic_.IZAp8qY3el-300x300.jpgRadoslav PetkovСвятБернар,за "Европа,ИЗРАЗИ,Казньов,на няколко,на Франция,Отново,подкрепа,Премиерът:,скорости
Премиерът на Франция Бернар Казньов отново защити проекта за 'Европа на няколко скорости' в интервю, публикувано в навечерието на 60-ата годишнина от подписването на Римския договор, съобщи Франс прес. 'Единството на 27-те е от първостепенно значение. Но единство не означава еднообразие', каза ръководителят на френското правителство в интервю за европейския...