Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Имената на министрите от третото правителство начело с Бойко Борисов ще бъдат съобщени утре, сряда, а днес председателят на ГЕРБ събира на среща лидерите на партиите в “Обединени патриоти”, с които вече има подписано коалиционно споразумение.

По време на разговора ще бъдат разгледани предложенията за министри на националистическото обединение.

Според източници на Bulgaria ON AIR в кабинета ще има четирима вицепремиери – за един от тях ще отговарят Обединените патриоти, вероятно това ще бъде вицепремиер с ресор силовите министерства.

Има и две познати лица сред заместниците на Борисов. Това са Томислав Дончев – вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика, и Борислав Горанов – вицепремиер по финансовата политика.

Министерството на отбраната с министър Красимир Каракачанов, министерството на икономиката, министерство на околната среда и водите и министерство на туризма ще бъдат отговорност на Обединените патриоти.

За министър на икономиката от страна на Патриотите се спряга Емил Караниколов, който в момента е изпълнителен директор на агенцията за приватизация, а Нено Димов за министър на екологията, който и друг път е бил в МОСВ. По време на управлението на Иван Костов той беше заместник-министър на екологията.

Познати лица от ГЕРБ обещават министри, които и друг път са били в министерства в предишното правителство на Бойко Борисов.

В културния сектор със сигурност отново ще бъде Вежди Рашидов.

Все още повече от една номинация има за МВР, МВнР, Министерството на туризма, Министерството на образованието, Министерството енергетиката. За социалното ведомство все още не е спрягано име.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Днес

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/0000339730-article2.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/0000339730-article2-300x300.jpgRadoslav PetkovПолитиказа отбор. Кой ще е вице,кой министър?,Последен сбор
Имената на министрите от третото правителство начело с Бойко Борисов ще бъдат съобщени утре, сряда, а днес председателят на ГЕРБ събира на среща лидерите на партиите в 'Обединени патриоти', с които вече има подписано коалиционно споразумение. По време на разговора ще бъдат разгледани предложенията за министри на националистическото обединение. Според източници...