Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Европейският парламент започна днес разследване срещу полския евродепутат Януш Корвин-Мике за негово изказване, че жените “трябва да печелят по-малко”, защото са “по-слаби, по-дребни и по-малко интелигентни”, предаде ДПА.

Полски евродепутат отправи хитлеристки поздрав, Варшава се извини

Разследването за слово на омразата, което може да доведе до наказание, включително глоба и временно отстраняване от длъжност, беше предприето след изявление на Корвин-Мике, направено снощи по време на пленарни дебати за разликата в заплащането между половете.

“Разбира се, че жените трябва да печелят по-малко от мъжете, защото са по-слаби, по-дребни и по-малко интелигентни. Те трябва да печелят по-малко, това е всичко”, заяви той. Евродепутати, които бяха видимо смаяни от изказването му, призоваха за санкции срещу него.

Според лидера на групата на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела “подобни изявления са в явно противоречие с основните принципи на равенството между половете”.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

DarikNews

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/1-1.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/1-1-300x300.jpgЦветомир АтанасовСвят
Европейският парламент започна днес разследване срещу полския евродепутат Януш Корвин-Мике за негово изказване, че жените 'трябва да печелят по-малко', защото са 'по-слаби, по-дребни и по-малко интелигентни', предаде ДПА. Полски евродепутат отправи хитлеристки поздрав, Варшава се извини Разследването за слово на омразата, което може да доведе до наказание, включително глоба и временно...