Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Полицията пресече опит за онлайн кражба на 30 000 лева, съобщиха от ОДМВР – Ямбол.

Вчера вечерта в Областната дирекция на МВР е постъпил сигнал от представител на юридическо лице, който съобщил, че по-рано през деня, без знанието и съгласието на титуляра, е осъществен достъп до компютърна система и електронен подпис и е направен превод по сметка на физическо лице за около 30 000 лв.

В резултат на предприетите незабавни действия на служителите от сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Ямбол и със съдействието на служители по сигурността от съответните банкови институции, посоченият превод е блокиран преди парите да бъдат изтеглени от сметката, по която са наредени.

Средствата ще бъдат възстановени на юридическото лице. Работата по случая продължава.

От полицията призовават всички юридически и физически лица, използващи електронно банкиране по притежавани от тях банкови сметки, да бъдат особено внимателни при работата със съответните онлайн платформи.

След приключване на работа с банковата сметка незабавно да се затвори онлайн платформата и да не се оставя включен сертификатът за квалифициран електронен подпис в компютъра.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Днес

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/0000333661-article2.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/0000333661-article2-300x300.jpgRadoslav PetkovАктуалнов Ямбол,за 30 бона,кражба,онлайн,Полицията,пресече
Полицията пресече опит за онлайн кражба на 30 000 лева, съобщиха от ОДМВР – Ямбол. Вчера вечерта в Областната дирекция на МВР е постъпил сигнал от представител на юридическо лице, който съобщил, че по-рано през деня, без знанието и съгласието на титуляра, е осъществен достъп до компютърна система и електронен...