Споделете тази публикация, ако ви харесва!

В нокдаун съм, не очаквах такова развитие на нещата, каза Павел Тенев по повод скандалната му снимка във Facebook. Той беше посочен за зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството от квотата на Обединените патриоти (НФДБ), но вчера подаде оставка, след като в мрежата се завъртя негов фотос, на който Тенев прави нацистки поздрав.

По думите му снимката е от 8 – 10 години, когато със съпругата му били в музея на восъчните фигури в Париж.

“Предпочитам във всяка снимка да има някакъв ефект, сценарий, в повечето има хумористичен елемент. Сега, през призмата на времето, смятам, че тази снимка е много неподходяща и не отразява моята същност”, каза Тенев пред bTV.

Той добави, че има много други кадри и хората, разгледали всички снимки от музея, ще разберат, че е търсил друг ефект.

“Нека да кажа – да направя онзи поздрав, в комбинация с това да публикувам кадъра в профила си, не беше най-доброто решение. Трябваше да сваля снимката, сега разбирам, че е било важно – в този аспект не бях подготвен, мислех, че професионалната ми подготовка е достатъчна”, добави той.

Тенев увери, че решението за оставката е лично негово: “Аз съм отговорен човек, разбирам как, без да искам, поставих цялото правителство в неприятна ситуация, решението беше мое”.

Той разказа, че когато разбрал, че скандалът “взема чудовищни размери”, помолил за среща с лидера на НФСБ Валери Симеонов, разказал му как вижда нещата и че смята, че е редно да си подаде оставката. След това говорил и с премиера Бойко Борисов. И от двамата срещнал разбиране и подкрепа.

Тенев каза още, че семейството му приема тежко случващото се, особено 6-годишната му дъщеря.

“Съжалявам, че първият, който хвърли камък по мен, не се свърза с мен за коментар. Може би ситуацията нямаше да ескалира дотам”, добави той.

Попитан за изказването на Симеонов, че и той вероятно има майтапчийски снимки от посещението в нацисткия концентрационен лагер “Бухенвалд”, Тенев каза: “Той е сериозна личност в политиката, той си носи отговорността”.

Гостът каза още, че познава Симеонов от повече от две години, но не е член на партията му. Дал е съгласието си да го предложат за зам.-министър “като експерт заради професионалните ми качества”, не като политик.

За да влезе в министерството, е напуснал работа. Сега има нужда от почивка, а след това ще реши с какво ще се занимава, но пак ще е нещо, свързано със строителството.

Павел Тенев призна, че най-лошото нещо, което е чул за себе си, е, че е фашист и се извини на кабинета, на семейството си за гафа.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Днес

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/0000341423-article2.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/0000341423-article2-300x300.jpgRadoslav PetkovПолитикаВ нокдаун съм!,зам.-министър съкрушен:,Подалият оставка
В нокдаун съм, не очаквах такова развитие на нещата, каза Павел Тенев по повод скандалната му снимка във Facebook. Той беше посочен за зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството от квотата на Обединените патриоти (НФДБ), но вчера подаде оставка, след като в мрежата се завъртя негов фотос, на който...