Споделете тази публикация, ако ви харесва!

В петък 11-годишно момиченце почина след сбиване в 52-ро ОУ “Цанко Церковски”. Инцидентът е станал по време на междучасие, когато учителката не е била в класната стая.

Пред NOVA директорът на училището Данчо Калапиш разказа, че след инцидента детето не се е оплакало, че не се чувства добре.

11-годишно момиче почина след бой в училище

“Никакви признаци не е имало момиченцето на дискомфорт. Едва към 16.30 ч. учителката е забелязала, че има промяна в настроението на детето и решава да го заведе до лекарския кабинет. Преди това тя е знаела, че имало инцидент, но не е имало признаци на видим проблем у детето”, разказа директорът.

“В 16.30 ч. в училището вече няма медицински специалист. Аз извиках спешна помощ, след като детето загуби съзнание и си глътна езика. 30 минути чакахме линейка. В рамките на тези 30 минути детето си гълташе езика три пъти. Първия път езикът беше изваден от охранителя, а вторите два пъти – от родителите на момиченцето”, обясни той.

“Нашето училище има право на медицински работник, който да работи 4 часа в училището. От бюджета на училището плащаме на медицинската сестра да работи още 4 часа, но тя работи от 8.00 до 16.15 ч. Това е много голям проблем във всяко училище с по-малко от 800 деца”, коментира директорът.
До 14.30 ч. с децата бяхме навън. След това имаше междучасие. Когато се връщах от учителката стая момиченцето ми обясни, че са се сбили с момчето. Тя го е ударила и той я е ритнал в корема. Тя не ми даде индикации,че й е лошо.

“Беше разстроена от това, че са се скарали. Помоли ме да я преместя на друг чин. Аз говорих с момчето и му направих забележка и след това започнахме часовете по самоподготовка. Към 16.30 ч. видях, че момичето не е в настроение, отидох при нея и тя ми каза, че я боли корема”, разказа учителката Ваня Блъскова.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

DarikNews

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/17-2.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/17-2-300x300.jpgЦветомир АтанасовШокиращи
В петък 11-годишно момиченце почина след сбиване в 52-ро ОУ 'Цанко Церковски'. Инцидентът е станал по време на междучасие, когато учителката не е била в класната стая. Пред NOVA директорът на училището Данчо Калапиш разказа, че след инцидента детето не се е оплакало, че не се чувства добре. 11-годишно момиче почина...