Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Лекарският съюз ще подпише Националния рамков договор в здравеопазването, но за пореден път медиците ще работят в условия на финансов дефицит, алармират от съсловието.

Лекарите ще подпишат Национален рамков договор в здравеопазването

Една от важните стъпки, които трябва да се предприемат в сектора, е осигуряване на независимост на Националната здравноосигурителна каса. Цялото общество също така очаква необходимото увеличение на публичния ресурс за здравеопазване, обяви заместник-председателят на лекарското съсловие д-р Галинка Павлова по време на здравен форум, който се провежда в столицата.

Всеки трети лекар у нас ще е пенсионер след пет години

Павлова добави, че години наред лекарският труд представлява една остатъчна величина от клиничните пътеки, което е недопустимо.

Криза за медицински сестри, хиляди не достигат

За пореден път от съсловието подчертаха, че от една страна трябва да се увеличи процентът от брутния вътрешен продукт, който се заделя за здраве, а от друга – държавата да започне да заплаща в пълен размер вноските на осигуряваните от нея категории хора.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

DarikNews

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/10-5.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/10-5-300x300.jpgЦветомир АтанасовАктуално
Лекарският съюз ще подпише Националния рамков договор в здравеопазването, но за пореден път медиците ще работят в условия на финансов дефицит, алармират от съсловието. Лекарите ще подпишат Национален рамков договор в здравеопазването Една от важните стъпки, които трябва да се предприемат в сектора, е осигуряване на независимост на Националната здравноосигурителна каса....