Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Кинематографът Калед Катиб беше лишен в последния момент от правото да пътува и присъства на церемонията по връчването на престижните кино награди “Оскар”, където се бори в категорията за “Най-добър късометражен документален филм” с “Белите каски”.

Режисьори осъдиха “климата на фанатизъм и национализъм” в САЩ и други страни

По данни на “Телеграф”, 21-годишният сириец е резервирал полет до Лос Анджелис с Турските авиолинии, но на летището му е било съобщено, че срещу него има “уронваща информация” и не му е било позволено да се качи на самолета. Пред медията Департаментът по националната сигурност е отказал да коментира случая, но се смята, че антимигрантския указ на Тръмп е причината режисьорът да не бъде допуснат.

Асгар Фархади няма да присъства на Оскарите заради указа на Тръмп

Катиб е вторият претендент за “Оскар”, който тази година е възпрепятстван да присъства, след режисьора Асгар Фархади. Преди няколко седмици стана ясно, че американските власти отказват да го пуснат в страната заради иранския му произход.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

DarikNews

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/15-2.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/15-2-300x300.jpgЦветомир АтанасовИкономика
Кинематографът Калед Катиб беше лишен в последния момент от правото да пътува и присъства на церемонията по връчването на престижните кино награди 'Оскар', където се бори в категорията за 'Най-добър късометражен документален филм' с 'Белите каски'. Режисьори осъдиха 'климата на фанатизъм и национализъм' в САЩ и други страни По данни на...