Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Бившата ни посланичка в САЩ Елена Поптодорова е пробвала да се измъкне от ареста заради кражбата на козметика за 800 лева на полското летище, размахвайки дипломатически паспорт. Това съобщиха по случая полските медии.

Както лъсна във вторник, ексдипломатката бе задържана и глобена на аеропорта във Варшава заради кражбата, като самата случка се е разразила няколко дни преди да лъсне наяве.

При избухването на скандала Поптодорова заяви пред Нова ТВ, че просто излязла да говори по телефона, забравяйки, че държи козметиката в ръка, а вчера пусна и писмо до БТА, в което казва, че нямала проблем да си купува сама козметиката, както и че била възмутена от начина, по който се тълкува грешката й.

Оказва се обаче, че експосланичката е направила истински цирк на летището при задържането си, като се пробвала да се измъкне, размахвайки дипломатически паспорт. Защо изобщо има такъв, при положение, че вече не е шеф на мисията ни в САЩ, засега остава загадка, на която Външно все още не са дали отговор. Според полските медии обаче именно благодарение на специалното тескере Поптодорова се е отървала само с глоба за откраднатата козметика, без срещу нея да бъде образувано допълнително разследване за стореното, което е наказуемо като престъпление като тамошното законодателство, пише “Монитор”.

Междувременно, под публикация във Фейсбук на ексминистъра по европейските въпроси Гергана Паси, се развихри голяма дискусия по въпроса. Част от коментиралите твърдят, че това не е първата кражба на бившия дипломат. Уповавайки се на източници от дипломатическите служби в София, те пишат, че в началото на 90-те години в американски супермаркет Поптодорова била хваната да краде и дала подобни обяснения.

По думите им тя страдала от клептомания. Друга част от коментиралите под публикацията вярват в почтеността на Поптодорова и смятат, че разпространяването на новината цели да срине авторитета й. Трети намират оправданието й за нелепо, като шеговито питат как така не е излязла с по-евтин крем. „И аз влезнах в един шоурум за БМВ-та, звънна ми телефонът и по едно време гледам, че ме гонят по Цариградско шосе”, шегува се мъж.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Blitz

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/15.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/15-300x300.jpgЦветомир АтанасовАктуално
Бившата ни посланичка в САЩ Елена Поптодорова е пробвала да се измъкне от ареста заради кражбата на козметика за 800 лева на полското летище, размахвайки дипломатически паспорт. Това съобщиха по случая полските медии. Както лъсна във вторник, ексдипломатката бе задържана и глобена на аеропорта във Варшава заради кражбата, като самата...