Споделете тази публикация, ако ви харесва!

В момента нямаме достатъчно медицински специалисти, за да има във всяко училище лекар, каза служебният министър на образованието Николай Денков. По негови думи обаче има предложение на първо време при критични ситуации учителите да звънят на личните лекари на децата.

Няма да връщат лекарите в училищата

Той уточни, че в момента се търсят бързи мерки за решаване на проблема с недостига на медицински специалисти в училищата, след като 11-годишно момиче почина след удар в корема от съученик.

11-годишно момиче почина след бой в училище

“Във всяко едно училище няма как да има лекар, а общопрактикуващият може да прецени дали да се звънне на 112 и дали му трябва спешна медицинска интервенция. Все пак учителят не е лекар, трябва да го освободим от тази тежка отговорност“, коментира просветният министър.

Парадокс с регламент за сестрите в училище – могат ли да помогнат при инцидент?

Той посочи, че се търсят по-дългосрочни решения за осигуряване медицински специалисти в училище. “Поне през следващите две години няма как да се осигури лекар във всяко училище. Просто няма толкова специалисти у нас”, посочи Николай Денков.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

DarikNews

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/9-5.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/9-5-300x300.jpgЦветомир АтанасовАктуално
В момента нямаме достатъчно медицински специалисти, за да има във всяко училище лекар, каза служебният министър на образованието Николай Денков. По негови думи обаче има предложение на първо време при критични ситуации учителите да звънят на личните лекари на децата. Няма да връщат лекарите в училищата Той уточни, че в момента...