Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Премиерът Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на още 8 зам.-министри. Предложенията са на съответните министри, съобщи правителствената пресслужба.
В Министерството на отбраната заместник-министър става Атанас Запрянов, който заемаше същия пост от юли 2016 г. до януари 2017 г.

За заместник-министър е назначен и Анатолий Величков – депутат в 37-ото и 38-ото Народно събрание, член на Комисията по външна политика, който от 2002 г. работи в ПОК „Съгласие“.

В Министерството на вътрешните работи на поста заместник-министър се връща Красимир Ципов, който заемаше длъжността и в предходното правителство с премиер Борисов.

Стефан Балабанов също става заместник-министър в МВР. От 2011 г. той е заместник-кмет на община Пещера. Бил е и началник сектор „Криминална полиция“ в ОДМВР – Пазарджик и началник РПУ в Пещера.

Евгени Стоянов става заместник-министър на правосъдието. Той е бил прокурор в Софийска градска прокуратура, а от 2016 г. е съдия в Административен съд София-град.

Заместник-министри на здравеопазването стават Стоил Апостолов и Лидия Нейчева.

Апостолов е завършил Медицинския университет в Пловдив –специалист по „Анестезиология и реанимация“. Работил е и като управител в лечебни заведения в Пещера, Пазарджик, Бургас.
Нейчева е заемала поста на заместник-министър на здравеопазването за различни периоди през 2013 г. и 2014 г.

Габриела Козарева пък е назначена за заместник-министър на младежта и спорта. От 2015 г. тя е директор на дирекция „Спортна инфраструктура и управление на държавното участие“ в министерството. Завършила е Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, магистър по право.

Вчера Борисов назначи други 10 зам.-министри в седем министрества.

Първите назначени пък бяха трима.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Дир.Бг

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/5e_n1en1w.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/5e_n1en1w-300x300.jpgRadoslav PetkovПолитиказам.-министри,Назначени,още 8
Премиерът Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на още 8 зам.-министри. Предложенията са на съответните министри, съобщи правителствената пресслужба. В Министерството на отбраната заместник-министър става Атанас Запрянов, който заемаше същия пост от юли 2016 г. до януари 2017 г. За заместник-министър е назначен и Анатолий Величков – депутат в 37-ото...