Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Полицията в Париж евакуира хората от площада пред Лувъра след сигнал за опасност за сигурността, съобщи АП.

Причината за крайната мярка е наличието на съмнителен багаж, съобщават световните агенции. Повечето от евакуираните са журналисти, които отразяват изборите.

На този площад смята да свика митинг на привържениците си Еманюел Макрон, ако спечели победата на днешния втори тур на президентските избори във Франция.

Органите на реда отчетоха, че решението е взето като предпазна мярка.

От пресофиса на кампанията на Макрон съобщиха, че подозрителна чанта е довела до евакуацията от двора на музея. Около 300 журналисти, които уреждали акредитациите си, също са били помолени да напуснат района като предохранителна мярка.

В момента полицията извършва проверка.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Днес

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/0000340350-article2.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/0000340350-article2-300x300.jpgRadoslav PetkovСвятЕвакуират площада,Напрежение в Париж:,пред Лувъра
Полицията в Париж евакуира хората от площада пред Лувъра след сигнал за опасност за сигурността, съобщи АП. Причината за крайната мярка е наличието на съмнителен багаж, съобщават световните агенции. Повечето от евакуираните са журналисти, които отразяват изборите. На този площад смята да свика митинг на привържениците си Еманюел Макрон, ако спечели...