Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Изпълнителните директори в България имат годишен доход от 100-120 хиляди евро, пише “Стандарт”. Сайтът, специализиран по икономически теми, се позовава на анализ на Българската Екзекютив Сърч Асоциация (БЕСА) за възнагражденията на топ мениджърите в компании, които ползват услуги по директно търсене на кадри.

Анализирани са компании с персонал над 300 души и над 10 милиона евро оборот.

Управляващите директори имат все по-разнообразни като пакет и нива възнаграждения, пише в анализа. За годишния им доход определящи са сектора, в който работи фирмата, собствеността, регионалната структура и оборотът.

За изпълнителните директори огромно значение имат и бонусите във формата на пари или акции, както и все по-интересните и разнообразни фиксирани придобивки. Освен стандартните за ранга релокационни пакети, все по-често се наблюдава предоставяне на членства, поемане на разходи за МBA програми, гъвкавост на пътувания, подкрепа на семейния живот, както и компенсаторни пакети и бонуси при подписване на договор за поемане на нова роля.

Оперативните директори имат годишен доход от около 70-85 хил. евро. В бранша има висока активност и конкуренция, като над 40% от кадрите, които се търсят, са в индустриалния сектор. Често фирмите се фокусират върху производството на детайл или продукт, изцяло за компанията–майка. Подобни фирми имат малки административни функции, а стратегическите решения се взимат от нивата извън България.

Финансовите директори имат годишен доход от около 68-82 хил. евро, пише в анализа. За такива позиции се търсят хора с лидерски умения, които да работят за управление на риска и на паричните потоци. Много фирми използват центрове за споделени услуги, във или извън страната, които поемат дейности като счетоводство, управление на плащания и др. Затова от финансовите Директори все повече се изисква да управляват мулти-функционални и трансгранични взаимоотношения.

Търговските директори са със заплата от около 67-80 хил. евро. На следващо място по доходи са IT директорите, които взимат по 61-73 хил. евро. Сериозни са доходите и на маркетинг директорите (56-68 хил. евро), както и на директорите “Човешки ресурси”, които на година печелят 49-59 хил. евро.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Blitz

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/23-4.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/23-4-300x300.jpgЦветомир АтанасовАктуално
Изпълнителните директори в България имат годишен доход от 100-120 хиляди евро, пише 'Стандарт'. Сайтът, специализиран по икономически теми, се позовава на анализ на Българската Екзекютив Сърч Асоциация (БЕСА) за възнагражденията на топ мениджърите в компании, които ползват услуги по директно търсене на кадри. Анализирани са компании с персонал над 300...