Споделете тази публикация, ако ви харесва!

България имаше много шансове да бъде на различно място в Европа. В момента сме потребител на европейски средства. Предпочетохме да сме потребители. Българската идеология е, че Европа ще ни храни, а Америка ще ни брани. Образът винаги е много важен, но трябваше същностно да се позиционираме по друг начин.
Това сподели в “България сутрин” по Bulgaria ON AIR експертът по политически анализ и геополитика доц. Валентин Вацев в Деня на Европа.

България е в много драматичен преход, който съвсем скоро ще създаде нова политическа карта на страната.

Доц. Вацев е на мнение, че е хубаво Денят на Европа да се отбелязва, защото тя е обединена, но Денят на победата, който празнува Русия, вече е сложен въпрос.

“Влизането на Великобритания в ЕС беше нещо като травма за британското общество и най-естественото нещо беше да напуснат. Франция е най-сериозната страна в ЕС, която се ръководи от най-несериозните политици. Президентът Оланд завърши мандата си с рейтинг 0. Френската политическа система преживя катастрофа”, коментира още той.

Експертът по политически анализ и геополитика коментира президентски избори във Франция и избора на Еманюел Макрон за държавен глава. Според доц. Вацев Макрон е постигнал убедителна победа, но Марин льо Пен е доволна, защото вече е втора и не е аутсайдер.

“Системните партии имат абсолютна доминация в парламента, което е катастрофа на политическата система на Франция. В края на лятото идва най-важното събитие – парламентарните избори”, заключи той.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Днес

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/0000340482-category.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/0000340482-category.jpgRadoslav PetkovСвятда сме потребители,Избрахме,Мястото ни в Европа:
България имаше много шансове да бъде на различно място в Европа. В момента сме потребител на европейски средства. Предпочетохме да сме потребители. Българската идеология е, че Европа ще ни храни, а Америка ще ни брани. Образът винаги е много важен, но трябваше същностно да се позиционираме по друг начин. Това...