Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Концесиите са приоритет на правителството, а опозицията не трябва да реагира така агресивно, защото държавата ще спечели от сделките.
Това коментира транспортният министър Ивайло Московски в “Денят започва” по БНТ.

Московски каза, че по отношение на концесията на летище София приема да се покани външен голям консултант, който ще излезе по-скъп. Но с оглед на големия обществен интерес, това може да се случи.

По-късно днес пък ще бъдат отворени офертите на тримата кандидати, които са били регистрирани до вчера за концесията на летището в Пловдив.

Междувременно се прави анализ и на сроковете, в които може да бъде забавено изграждането на участъка от магистрала “Струма”, така че парите да не бъдат загубени.

Московски каза, че ще работи с трима заместници.

По отношение на Българските държавни железници Московски каза, че задълженията на дружеството в момента са около 400 млн. лв. Има идеи за нов подвижен състав, но ще се разчита на помощ от финансовия министър. Предстои да се започне процедура, за да може БДЖ в срок от 8-10 години да изплаща нови влакове.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Дир.Бг

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/5e_lhpj3b.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/5e_lhpj3b-300x300.jpgRadoslav PetkovПолитикада не е агресивна,за концесиите,Московски: Опозицията
Концесиите са приоритет на правителството, а опозицията не трябва да реагира така агресивно, защото държавата ще спечели от сделките. Това коментира транспортният министър Ивайло Московски в 'Денят започва' по БНТ. Московски каза, че по отношение на концесията на летище София приема да се покани външен голям консултант, който ще излезе по-скъп....