Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Полезно ли е да се пие постоянно минерална вода от магазина? Аз специално от няколко години пия само такава вода. Следя етикета и гледам флуора в нея да е по-малко, но не знам на какво друго да обръщам внимание.
Мима Асанска, с. Ръжево Конаре, обл. Пловдив

Откакто действа европейското законодателство, на българския пазар се появи не само минерална, но и изворна вода. Основната разлика между тях е, че изворната вода изцяло отговаря на изискванията за качество на питейната вода, докато минералната вода може леко да се отклонява от тези изисквания.

Опасно ли е приемането на минерална вода по-продължително време? Натрупват ли се съдържащите се елементи в нея в организма?

Не, щом са разрешени за бутилиране, те могат да се използват от хората за ежедневна употреба. На етикета е посочен и срокът на максимална трайност. Този срок по правило е 1 година. Освен това всички материали, които са в контакт с вода и храна, трябва също да отговарят на европейските изисквания.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Blitz

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/7-5.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/7-5-300x300.jpgЦветомир АтанасовЛюбопитно
Полезно ли е да се пие постоянно минерална вода от магазина? Аз специално от няколко години пия само такава вода. Следя етикета и гледам флуора в нея да е по-малко, но не знам на какво друго да обръщам внимание. Мима Асанска, с. Ръжево Конаре, обл. Пловдив Откакто действа европейското законодателство, на...