Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Политическият анализатор Осман Октай заяви, че от години президентът Реджеп Ердоган се опитва да бъде лидер не само на Турция, но и на целия османски свят. В студиото на “България сутрин” той каза, че турският президент е обзет от фанатизма на исляма.

“Едроган оспорва защо няма представителство на мюсюлманския свят в Съвета за сигурност, защо християните управляват света”, допълни Октай.

Той отбеляза, че в речта си в нощта, когато стана ясно, че Ердоган печели подкрепата на народа, той си е позволил да “насъска” привържениците си срещу опозиционната Републиканска народна партия.

“Още при споменаването на името на Кемал Калъчдаролу целият площад освиркваше. Същата вечер имаше много нападения по офисите на Републиканската партия”, посочи Октай в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него има две направления, по които промените в Турция ще се отразят и на България.

“Дестабилизацията вътре в страната ще се отрази на Балканите чрез България, особено като граничеща с Турция”, посочи той.

Вторият проблем, който Октай посочи е фактът, че загубата на референдума на Ердоган в 18 големи града в северозападната част на страната – като Истанбул, Анкара, Измир ще превърне президента в агресор в тези региони.

“Понеже загуби северозападната част, това ще породи агресия и ще даде отражение на границата с България”, смята политическият анализатор и допълни, че страната ни трябва да се прикрепи към съюза с с НАТО.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Днес

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/0000338350-lifestyle.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/0000338350-lifestyle-300x175.jpgRadoslav PetkovСвяти на османския свят?,лидер на Турция,Мераците,на Ердоган!
Политическият анализатор Осман Октай заяви, че от години президентът Реджеп Ердоган се опитва да бъде лидер не само на Турция, но и на целия османски свят. В студиото на 'България сутрин' той каза, че турският президент е обзет от фанатизма на исляма. 'Едроган оспорва защо няма представителство на мюсюлманския свят...