Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Освен към изравнения с “Титаник” и “Всичко за Ева” рекорд на мюзикъла “La La Land” с 14 номинации и рекордната 20-а актьорска номинация за Мерил Стрийп, АП предлага поглед към още няколко любопитни факта за тазгодишните участници в надпреварата за “Оскар”:

В очакване на 89-ите награди “Оскар”

Мат Деймън, номиниран в качеството си на продуцент на “Манчестър до морето”, е едва третият след Уорън Бийти и Джордж Клуни, получавал номинации в категориите за актьор, сценарист и филм.

Дензъл Уошингтън, който изпълнява главната роля и е режисьор и съпродуцент на лентата “Огради” (“Fences”), е едва седмият след Уорън Бийти, Кевин Костнър, Клинт Истууд, Брад Пит, Леонардо ди Каприо и Брадли Купър с актьорска номинация и номинация за най-добър филм за една и съща продукция.

– С времетраене от 7 часа и 47 минути документалната лента “О Джей: Произведено в Америка” е най-дългият номиниран филм в историята на наградите “Оскар”.

Номинираните за “Оскар” са …

Кевин О’Конъл (“Възражение по съвест”) и Анди Нелсън (“La La Land”) си поделят рекорда с по 21 номинации за звуков мишунг, откакто от 1961 г. в категорията се обявяват индивидуални претенденти. Кевин О’Конъл е човекът с най-много номинации за “Оскар”, без нито една спечелена награда на Академията. Анди Нелсън е печелил два пъти награда “Оскар”.

– Тази година за първи път в историята на наградите има номирирани чернокожи изпълнители във всички актьорски категории. Рекордните четирима чернокожи режисьори са номинирани в категорията за пълнометражен документален филм. За 84-и път в историята на наградите няма номинирана жена в категорията за най-добър режисьор.

– На номинация в категорията за най-добър филм са имали право 336 игрални филма в сравнение с 305 миналата година. Предложение за категорията най-добър чуждоезичен филм са изпратили 85 държави.

– Церемонията за наградите “Оскар” се излъчва по телевизията по целия свят. Американската киноакадемия е издала повече от 1600 акредитации на журналисти за тазгодишната 89-а церемония. Звездите ще позират на червения килим пред повече от 70 фотографи.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

DarikNews

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/4-5.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/4-5-300x300.jpgЦветомир АтанасовАктуално
Освен към изравнения с 'Титаник' и 'Всичко за Ева' рекорд на мюзикъла 'La La Land' с 14 номинации и рекордната 20-а актьорска номинация за Мерил Стрийп, АП предлага поглед към още няколко любопитни факта за тазгодишните участници в надпреварата за 'Оскар': В очакване на 89-ите награди 'Оскар' - Мат Деймън, номиниран...