Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Германският град Фрайберг е изпратил на федералния канцлер Ангела Меркел сметка за направените разходи за бежанците, които общината е приела миналата година, предаде ДПА.

Говорител на общината в саксонския град каза пред вестник “Фрайе пресе”, че изпратената от кмета Свен Крюгер сметка възлиза на 736 хиляди евро, изхарчени за настаняването на 1700 бежанци.

В интервю за онлайн изданието на сп. “Фокус” самият Крюгер обясни, че Меркел многократно е обещавала, че няма да има увеличение на данъците или да се вземат кредити за финансиране на бежанската криза. По думите на кмета канцлерът е обещала също, че няма да има “допълнително бреме върху бюджетите на местните власти”.

Свен Крюгер посочи, че понастоящем в града пребивават 1700 кандидати за убежище и вече получили бежански статут. Те съставляват 4 на сто от населението на града.

Във Фрайберг, разположен до границата с Чехия, живеят близо 42 хиляди души.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Днес

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/0000337927-article2.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/04/0000337927-article2-300x300.jpgRadoslav PetkovСвяткмет,прати на Меркел,пръснати за мигранти,сметка = €736 000
Германският град Фрайберг е изпратил на федералния канцлер Ангела Меркел сметка за направените разходи за бежанците, които общината е приела миналата година, предаде ДПА. Говорител на общината в саксонския град каза пред вестник 'Фрайе пресе', че изпратената от кмета Свен Крюгер сметка възлиза на 736 хиляди евро, изхарчени за настаняването...