Споделете тази публикация, ако ви харесва!

България не може да остане остров на спокойствие по отношение терористичните атаки в Европа, заяви бившият началник на НРС Кирчо Киров, цитиран от БТА.
Колкото до кризата в Катар, Киров смята, че там се създава “нова точка на кипене”.
Това крие потенциал за много голям конфликт. Кризата в Катар е до голяма степен следствие от договореностите между Тръмп и Саудитска Арабия, смята Киров.

Това той коментира в Софийски градски съд, където е подсъдим за разгласяване на държавна тайна.

Киров заяви за пореден път, че е обиден за отношението към него и не очаква да има повече дела.

Софийският градски съд заседава срещу бившия шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) Кирчо Киров по делото за разгласяване на държавна тайна.То е секретно и се провежда при закрити врата.Първото заседание по него беше в края на март, когато Киров заяви, че става въпрос за телевизионно интервю от 2014 г., в което той говорил за случай в Иран с български гражданин, заловен за транспортиране на наркотици. Тогава Киров определи, че четвъртото водено срещу него дело е “част от войната” на настоящото ръководство на НРС срещу него и семейството му.

Срещу Кирчо Киров има общо четири дела. Освен това за разгласяване на държавна тайна, едното от делата е във Военно-апелативния съд, след като ВКС го върна през ноември миналата година. Ген. Киров присвоявал пари, описвал ги за разузнавачи, твърди прокуратурата Преди това Софийският военен съд призна Киров за виновен и го осъди на 10 години затвор. По-късно тази присъда бе потвърдена и от Военно-апелативния съд.

По това дело Киров отговаря пред съда за това, че като ръководител на разузнаването е присвоил държавни средства в левове, евро, щатски долари и английски лири, чиято обща левова равностойност е в особено големи размери – близо 5 млн. лева.

През януари т.г. стана ясно, че Софийската военно-окръжна прокуратура е внесла в Софийския военен съд втори обвинителен акт срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба. По него е обвинен в това, че заедно със свой доверен служител, началник на водещо структурно звено във ведомството, са присвоили за 5 години (от 2007 до 2011 г.) парични средства в евро и щатски долари, чиято левова равностойност надхвърля 5,1 млн. лева. Третото дело е за това, че Киров е пътувал с бизнес класа, но по думите му, то е спечелено в негова полза на първа инстанция.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Дир.Бг

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/06/5e_ygu2yu.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/06/5e_ygu2yu-300x300.jpgRadoslav PetkovАктуалноВ Катар се създава,Кирчо Киров:,на кипене,нова точка
България не може да остане остров на спокойствие по отношение терористичните атаки в Европа, заяви бившият началник на НРС Кирчо Киров, цитиран от БТА. Колкото до кризата в Катар, Киров смята, че там се създава 'нова точка на кипене'. Това крие потенциал за много голям конфликт. Кризата в Катар е...