Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Реформаторският блок и Лютви Местан на тези избори са едно и също, заяви лидерът на „Нова Република“ Радан Кънев.
Той коментира по bTV агитацията от страна на турски министър да се гласува за ДОСТ и заяви, че това е недопустимо.

Призивът беше отправен от министъра на труда и социалните грижи Мехмет Мюеззиноглу по време на среща с представители на организациите на българските изселници в Истанбул.

„Отдавна сме казали, че най-важното е да не се допуска чуждо вмешателство в българската политика, независимо от коя страна идва. Видях вчера реакцията на колегите от РБ2, 3, 4 или колкото са, която е много помпозна. Само че, когато им предложих да отстраним НПСД от РБ, Кунева скочи като ужилена, защото вечно си пазят някакви баланси”, коментира Кънев.

Той подчерта, че ДОСТ е коалиция между партията на Местан и партията на Касим Дал, която беше част от РБ. В същото време РБ като коалиция на тези избори е регистрирана с подписа на лидера на НПСД Орхан Исмаилов, въпреки, че той вече е в друга коалиция.

“Иначе те нямаха право да използват изобщо името РБ. Така че РБ и Лютви Местан на тези избори са едно и също. Те използваха този подпис, а сега го играят на популизъм. Дълго време бяхме заедно с тези хора, които сега са в коалиция с Местан, и знаем защо вече не сме заедно – защото възгледът ни за политика е се различава драматично. Всичко се промени след преврата в Турция”, каза още лидерът на ДСБ.

Според него реакцията на служебния кабинет по въпроса закъснява и тя трябва да е категорична.

По думите му ГЕРБ и БСП мълчат заради гласовете от Турция.

„Тези две партии, уж големи, които всички медии се опитват да пробутат като единствени алтернативи, са едно и също и по един същ начин се подлагат и на изток, и на югоизток, и накъдето се сетят в името на това да държат властта в България“, добави Кънев.

Според него намесата във вътрешните работи на България идва през пробив в службите и във външната политика и е отговорност на управляващите през последните години.

За социологическите проучвания, които дават преднина на БСП пред ГЕРБ и малки проценти за десните партии, Кънев каза, че „това е оформяне на обществено мнение, не е анализ на реални данни“.

“Десният избирател иска България да тръгне да се оправя. Ще се оправим, когато властта спре да краде. А това ще стане, когато има достатъчно смели политици, които да въведат румънския модел на правосъдие“, добави той и изтъкна, че всички се съпротивляват, защото ги е страх.

За себе си и „Нова Република“ Кънев каза, че са доказали, че не крадат, че не остават във властта на всяка цена, особено когато тя се разминава с принципите им.

“Избирателите в дясно не са малък интелектуален сегмент от обществото, те са над 1 млн., но твърде дълго се подлъгват по ГЕРБ”, обобщи той.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Dir

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/15-2.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/15-2-300x300.jpgЦветомир АтанасовАктуално
Реформаторският блок и Лютви Местан на тези избори са едно и също, заяви лидерът на „Нова Република“ Радан Кънев. Той коментира по bTV агитацията от страна на турски министър да се гласува за ДОСТ и заяви, че това е недопустимо. Призивът беше отправен от министъра на труда и социалните грижи Мехмет...