Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е готов да проведе лична среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, ако условията го позволяват. Това заяви държавният глава на САЩ в интервю за агенция „Блумбърг“.
„Ако е подходящо да се срещна с него, ще го направя абсолютно, за мен ще бъде чест“, каза Тръмп. През последните месеци Северна Корея се превърна в директна заплаха за външната политика на САЩ, след като режимът на Ким продължава да разработва своята ядрена и балистична програма, въпреки протестите на международната общност.
Ако подобна среща се осъществи, тя ще е и първата подобна за Ким Чен Ун, който не се е срещал с международен лидер откакто идва на власт през 2011 г. „Повечето хора никога не биха казали такова нещо, но аз ви казвам, че при правилните обстоятелства аз ще се срещна с него. Имаме извънредна новина“, каза американският лидер по отношение на готовността си за среща с Ким Чен Ун.
Напрежението между Пхенян и Вашингтон се засили, след като през януари Тръмп обеща да не позволи на КНДР да разработи ядрено оръжие, което да е способно да достигне до континенталните части на САЩ. От своя страна Северна Корея определи думите на американския лидер както „сплашване и изнудване“.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

ОНовини

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/kim-tramp.jpeghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/05/kim-tramp-300x300.jpegRadoslav PetkovСвят„Ако е подходящо,за мен ще бъде чест!“,ИЗВЪНРЕДНО!,среща с Ким Чен Ун:,Тръмп обяви,че е готов на лична,ще го направя
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е готов да проведе лична среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, ако условията го позволяват. Това заяви държавният глава на САЩ в интервю за агенция „Блумбърг“. „Ако е подходящо да се срещна с него, ще го направя абсолютно, за мен ще бъде чест“,...