Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Топлофикацията в Пловдив залови цял блок, който краде парно и топла вода. Жителите на пловдивския блок са крали топла вода и парно в продължение на 10 дни, а деянието им е било разкрито месец по-късно, предаде БНТ.

Дружеството отчита дистанционно всичките си 1200 абонатни станции в реално време. Тоест във всеки един момент датчици прикрепени към централния топломер и водомер подават информация към системата на топлофикация и тя може да проследи данните.

Оказва се, че хитрите пловдивчани са манипулирали общият водомер за топла вода и общият водомер в абонатната станция, а наказанието, което ще им бъде наложено, е да заплатят стойността на топлинната енергия и топла вода, които биха използвали за период от 45 дни.

Експерти твърдят, че за такава измама са нужни знания на човек, който разбира от топлотехника.

От Tоплофикация проверили дали в блока не живеят хора от самото дружество или свързани с тях. Не открили такива, извършителят на измамата също. Домоуправителят обяснил, че не знаел как е станало. Той обаче сменил ключалката на абонатната станция, така че без него проверяващите не можели да влязат.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Blitz

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/11.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/03/11-300x300.jpgЦветомир АтанасовШокиращи
Топлофикацията в Пловдив залови цял блок, който краде парно и топла вода. Жителите на пловдивския блок са крали топла вода и парно в продължение на 10 дни, а деянието им е било разкрито месец по-късно, предаде БНТ. Дружеството отчита дистанционно всичките си 1200 абонатни станции в реално време. Тоест във...