Споделете тази публикация, ако ви харесва!

Социалната мрежа Instagram добави нова възможност за потребителите си и марките – споделяне на фотоалбуми с до 10 снимки или видеоклипове. Опцията е налична за обновените версии на мобилното приложение 10.9 за iPhone и Android устройства. С нея хората могат да представят фотогалерии, вместо да споделят една след друга няколко снимки от едно и също събитие.

Изображенията се комбинират в поредица, която може да бъде разгледана с прелистване от наблюдателите чрез движение с плъзгане на първата снимка наляво. Галериите са отличени от другото съдържание с няколко точки под първата снимка. Публикуващият може да избере поредността на снимките, както и да обработи всяка от тях с фитри и центриране.

Албумите са нов начин за създаване на съдържание в Instagram, където потребителите публикуват често. Те се харсват на хората, които трудно могат да изберат една единствена снимка от събитие и смятат, че с няколко биха го отразили по-добре.

Опцията работи по-добре с алгоритъма на нюзфийда на Instagram, смятат наблюдатели, цитирани от Business Insider. Тя ангажира потребителите с още един вид действие – прелистването.

С новата настройка от социалната мрежа, която е собственост на Facebook, искат да завоюват още територия в конкуренция с Pinterest, която има растеж със своите албуми.

КОМЕНТИРАЙ ЧРЕЗ FACEBOOK
Източници:

Blitz

https://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/24-4.jpghttps://aktualninovini.com/wp-content/uploads/2017/02/24-4-300x300.jpgЦветомир АтанасовАктуално
Социалната мрежа Instagram добави нова възможност за потребителите си и марките - споделяне на фотоалбуми с до 10 снимки или видеоклипове. Опцията е налична за обновените версии на мобилното приложение 10.9 за iPhone и Android устройства. С нея хората могат да представят фотогалерии, вместо да споделят една след друга...